Documentaire "Het vergeten leven van Nederland"

... Wie in Nederland is zich ervan bewust dat het in onze delta, waar de Rotterdamse haven ligt een eeuw geleden stikte van de zalm en steur?

... Wie ziet in gedachten de natte hooilanden voor zich vol vlinders, wilde bijen en weidevogels waar we nu eindeloze glasvlaktes in de polders hebben liggen?

... En wie houdt de herinnering levend dat vanaf de duinen ieder jaar enorme aantallen migrerende grijze walvissen in de Noordzee te zien waren?

Om het verlies van leven een halt toe te roepen is er Basiskwaliteit Natuur, waarin overheid, natuurorganisaties en groene vrijwilligers samenwerken om te behouden wat er is, zowel in als buiten de natuurgebieden.

Documentaire geeft inzicht in Basiskwaliteit Natuur

Wat is Basiskwaliteit Natuur en hoe kun je ermee aan de slag? Deze documentaire geeft een beeld. Hij is speciaal gemaakt om samen met andere vrijwilligers te bekijken, en met elkaar in gesprek te komen.

Waarom deze documentaire?

De documentaire "Het vergeten leven van Nederland" is bedoeld om op indringende wijze duidelijk te maken dat de natuur in Nederland al heel wat klappen heeftgehad, maar ook dat het heilzaam en inspirerend is om de handen uit de mouwen te steken voor behoud en ontwikkeling van het leven in Nederland.

Zet de docu gratis in op jouw bijeenkomst, handleiding beschikbaar

De documentaire is beschikbaar voor filmavonden in jouw regio om het gesprek met medebewoners aan te gaan over Basiskwaliteit Natuur. Neem contact op via info@groenebondgenoten.nl voor toegang tot de documentaire en een gesprekshandleiding.